ua en ru

Іспанія з березня пускатиме туристів без тесту на COVID-19

Іспанія з березня пускатиме туристів без тесту на COVID-19 Фото: в Іспанію можна буде вільно поїхати вже у березні (freepik)
Автор: РБК-Украина

Для поїздки в Іспанію вже у березні не потрібно буде здавати тест на коронавірус. Влада країни презентувала програму для приваблювання туристів - гостям надаватимуть актуальну інформацію про країну та поради з безпеки.

Про це повідомляє місцеве видання The Local.

Іспанські органи влади у сфері туризму сподіваються, що до приходу весни вдасться відмовитись від надання негативного тесту на COVID-19, сделанного менш ніж за 72 години до поїздки. Зараз він є обов’язковим.

Кампанію вже представили міністр промисловості, торгівлі та туризму Реєс Марото та генеральний директор Національної ради з туризму Turespaña Мігель Санс.

"За допомогою цієї кампанії ми хочемо позиціонувати туристичний бренд Іспанії як фактор, що впливає на безпеку подорожей, і зробити внесок у формування впевненості у туристів в тому, що вони знову приїдуть в нашу країну", - сказав Марото.

Кампанія обійдеться приблизно в 2 мільйони євро. Планується, що вона триватиме, поки вживаються заходи з профілактики коронавірусу.

Нагадаємо, ірландський лоукостер Ryanair почав продавати квитки на маршрут "Київ-Венеція" з 30 березня 2021 року. Польоти будуть відбуватися по вівторках і суботах.

РБК-Україна писало, що, за словами МЗС Дмитро Кулеба в інтерв'ю агенції, Україна не залишиться у кінці світової черги на вакцину проти коронавірусу.