ua en ru

Іспанія і Марокко викрили центр джихадистів, які готували теракти

Іспанія і Марокко викрили центр джихадистів, які готували теракти Фото: терористи (twitter KooyJan)

У джихадський терористичний центр входили шість осіб

Іспанська поліція і органи безпеки в Марокко викрили центр джихадистів, який вів підготовку для здійснення масштабних терактів. Про це повідомляє The Local.es з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Іспанії.

Повідомляється, що в джихадський терористичний центр входили шість осіб. П'ять осіб було затримано в Марокко і один - в Мелилье, іспанською анклаві в Північній Африці. Відзначено, що п'ять підозрюваних - це громадяни Марокко, один з яких проживав в Іспанії, а шостий - іспанський громадянин марокканського походження.

"Дослідження, проведене марокканськими службами безпеки, показало, що ця група планувала широкомасштабні терористичні атаки, проводячи нічні зустрічі, в ході яких вони проводили фізичну підготовку і імітували вбивство шляхом обезголовлювання", - сказали в міністерстві.

Зазначено, що підозрюваний лідер осередку, 39-річний марокканець, який проживає в Мелилье, був затриманий під час відвідин сусідньої країни.

У заяві Міністерства внутрішніх справ Іспанії йдеться, що його підозрюють у вербуванні молоді в центрі для перевиховання, де він працював і поширював пропаганду тероризму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підозрювані у терактах в іспанській Каталонії могли влаштувати ще 10 вибухів у місцях масового скупчення людей.