ua en ru

Ісламісти готують нові види терактів у Європі

Ісламісти готують нові види терактів у Європі Фото: поліція Франції (flickr / Police Nationale)

У їх числі можуть бути такі типи атак, як масове отруєння продуктів або організація лісових пожеж

У майбутньому джихадисти готують нові теракти в Європі і в їх числі можуть бути такі типи атак, як масове отруєння продуктів або організація лісових пожеж. Про це йдеться в звіті Головного управління Національної поліції Франції, передає Le Parisien.

Згідно з документом, поліція Франції обізнана про можливість нових атак ісламістів. При цьому в документі вказуються нові типи атак, які раніше не фіксувалися. Як вважають правоохоронні органи, в списку цілей терористів можуть бути "аварія потягу, лісові пожежі або харчове отруєння".

При цьому поліція посилається на матеріали джихадистської пропаганди. У них організаторам атак пропонується "знайти довіру невіруючих, приховуючи свою радикалізацію", після чого раптово здійснити теракт.

У зв'язку з можливою загрозою поліція має намір посилити заходи безпеки. Зокрема, посилено буде охорону об'єктів залізничної інфраструктури, шкіл, університетів і туристичних об'єктів. Крім того, для попередження терактів із використанням автомобілів, поліція Франції має намір відстежувати викрадення машин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Великобританії рівень національної загрози піднято на вищий рівень - "критичний".