ua en ru

Іран назвав звинувачення США в причетності до терактів 11 вересня 2001 р. безпідставними

Міністерство закордонних справ (МЗС) Ірану вважає звинувачення США в причетності Тегерана до терактів 11 вересня 2001 р. надуманими і безпідставними. За словами представника іранського зовнішньополітичного відомства Раміна Мехманпараста, подібними звинуваченнями Вашингтон навмисно нагнітає напруженість у ситуації навколо Ісламської Республіки, передає іранський телеканал Press-TV.

"Іран не виключає того, що наслідки такої поведінки американських чиновників можуть бути плачевними, - додав він. - Світова спільнота не повинна миритися з подібною риторикою США на адресу інших держав".
Офіційний представник МЗС Ірану відзначив, що американський суд, що розглядає справу 10-річної давності, раніше виключив згадування про можливу причетність до теракту Саудівської Аравії, незважаючи на те, що 15 з 19 підозрюваних мали саудівські паспорти.
Нагадаємо, що кількома днями раніше нью-йоркський федеральний суддя включив Ісламську Республіку в число підозрюваних в причетності до теракту 11 вересня 2001 р. поряд з рухом "Талібан" і міжнародною терористичною мережею "Аль-Кайєда".