ua en ru

Іран має намір встановити повний контроль над своїм валютним ринком

Уряд Ірану заявив про намір повністю взяти під контроль валютний курс і забезпечити повний нагляд за торгівлею ріалом. Про це повідомляє "Росія-24".

Мова йде про порції "драконівських заходів", які покликані стабілізувати ситуацію по знеціненню національної валюти, що стихійно розвивається. Причому головне завдання уряду Ірану в даний час не зводиться до того, щоб стабілізувати валютний курс, а до того, щоб забезпечити тотальний контроль на валютним ринком. У зв'язку з цим, вільний обмін планується закрити, а трейдерів, що залишилися, перевести під патронаж влади. В результаті, Тегеран буде на 100% контролювати всі обмінні операції, що забезпечить необхідну базу для подальших дій.

В той же час, державний орган, відповідальний за ведення валюто-обмінних операцій, рекомендує продавати долар за курсом 28,5 тис. ріалів, що на чверть нижче поточного реального курсу. Гірше того, буквально напередодні представники іранської влади в ході свого виступу по державному телебаченню закликали збити курс національної валюти до позначки 25 тис. 550 ріалів за долар.

Читайте також: Іранський ріал за тиждень втратив п'яту частину своєї вартості