ua en ru

В Іраку вбили одного з головних рекрутерів ІДІЛ

В Іраку вбили одного з головних рекрутерів ІДІЛ Фото: терорист активно вербував чоловіків, жінок і навіть дітей

Терорист загинув під час бомбардування міста Мосул американською авіацією

Громадянин Австралії Ніл Пракаш, який вважався одним з головних вербувальників терористичної угруповання "Ісламська держава", був убитий в Іраку. Про це повідомляють влада Австралії, передає BBC.

Ніл Пракаш, який був також відомий як Абу Халед аль-Камбоди, загинув при бомбардуванні міста Мосул американською авіацією 29 квітня.

За словами генпрокурора Джорджа Брандиса, Пракаш був пов'язаний з планами нападів ісламістів в США і Австралії. Він також знімався в пропагандистських відео і журналах.


В Австралії Пракаш, який народився в Мельбурні, активно вербував чоловіків, жінок і навіть дітей. Він, за словами Брандиса, був свого роду натхненником людей на скоєння терактів.

Зазначимо, в минулому році Австралія ввела фінансові санкції проти Пракаша. Згідно з цим рішенням, кожному, хто допомагав исламисту фінансово, загрожувало до 10 років в'язниці. У списку санкцій ООН залишаються ще два австралійця - Мохамед Эломар і Халед Шарроуф. Минулого року в інтернеті з'явилися їхні фотографії з відрізаними головами сирійських військових.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки Нідерландів повідомила, що має намір включати в списки терористів підозрілих дітей від 9 років.