ua en ru

В Іраку питною водою отруїлися понад 100 тис. осіб

В Іраку питною водою отруїлися понад 100 тис. осіб Ілюстративне фото (Wathiq Khuzaie/Getty Images)

Різке збільшення числа осіб, що отруїлися пов'язано з початком навчального року

Директор офісу Верховного комісара ООН з прав людини в Басрі Махді ат-Тамім повідомив, що число осіб, що отруїлися питною водою на півдні Іраку в Басрі зросла до 111 тис. осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Al-Sumaria.

Махді ат-Тамім повідомив, що серед постраждалих є школярі. Зростання числа госпіталізованих пов'язане з початком навчального року. Ще у вересні повідомлялося, що число постраждалих в провінції становить 27 тис.

Масові отруєння в Басрі почалися в липні 2018. З тих пір на півдні Іраку тривають антиурядові демонстрації проти погіршення стану комунальної галузі та безробіття.

Влада Іраку пообіцяла виділити близько 17 млн доларів на роботи по відновленню системи водопроводу питної води та електроенергії. У той же час Кувейт, на тлі демонстрацій, вирішили передати Іраку чотири потужні опріснювальні установки.

Нагадаємо, в Іраку сталося два теракти, є жертви. У поліції заявили, що дві бомби вибухнули в колишніх опорних пунктах угруповання "Ісламська держава" в центральній частині Іраку, в результаті чого загинула одна людина і поранені щонайменше 16.