ua en ru

Йорданія опублікувала відео розстрілу трьох військових США на своїй базі

Йорданія опублікувала відео розстрілу трьох військових США на своїй базі Фото: військові США (flickr.com)

Міноборони Йорданії опублікувало відео перестрілки між військовими

Йорданія опублікувала відео розстрілу трьох військовослужбовців Сполучених Штатів Америки (США) на своїй базі в листопаді 2016 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Йорданії.

"Офіційний джерело в Головному командуванні Збройних сил Йорданії заявив, що перший сержант Самі Салема Аль-Твайхі порушив військові накази та інструкції на вході в табір. Сили Йорданії ніколи не санкціонували або не віддавали накази застосовувати силу проти американських солдатів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, під час перестрілки, яка сталася в листопаді 2016 року на КПП авіабази аль-Джафар, загинули троє військових інструкторів США.

Зазначимо, інцидент стався 4 листопада 2016 року. Тоді повідомлялося, що йорданський військовослужбовець відкрив стрілянину в той момент, коли автомобіль, в якому знаходилися військові інструктори з США, намагався в'їхати на територію авіабази. Тоді уточнювалося, що автомобіль, в якому їхали американські військовослужбовці, не відреагував на команду охоронців зупинитися.

Однак, на відеозаписі видно, що йорданський солдат почав стрілянину по людях, які перебували в автомобілях, практично вже після проходження КПП. Після загибелі американських військових з інших автомобілів вийшли інші військовослужбовці США і відкрили вогонь у відповідь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що троє американських військовослужбовців загинули в Йорданії в результаті інциденту на військово-повітряній базі "Принц-Фейсал" у місті Аль-Джафр на півдні країни 4 листопада 2016 року.