ua en ru

Інвестфонди Silver Lake і Warburg Pincus купують Interactive Data за 3,4 млрд дол.

Британська медіагрупа Pearson продає фондам приватних прямих інвестицій Silver Lake і Warburg Pincus провайдера фінансової інформації Interactive Data, що базується в американському штаті Массачусетс, повідомляє РБК. Відповідно до умов транзакції власники Interactive Data отримають по 33,86 дол. грошовими коштами за кожну акцію компанії, а загальна вартість операції оцінюється в 3,4 млрд дол., йдеться в прес-релізі Interactive Data.

Як наголошується в повідомленні, ціна операції представляє премію в 33% до ринкової вартості акцій Interactive Data на закритті торгів 14 січня 2010 р. - напередодні оголошення про те, що компанія шукає "стратегічні альтернативи". За підсумками торгів на NYSE 3 травня акції Interactive Data закрилися на позначці 32,99 дол.

Британська Pearson володіє приблизно 61% акцій Interactive Data і дала згоду на операцію. Виходячи з параметрів транзакції, Pearson виручить на продажі своєї частки близько 2 млрд дол. Отримані кошти медіагрупа планує використовувати для "прискорення своєї бізнес-експансиі".

Interactive Data Corporation спеціалізується на наданні різних масивів інформації для фінансових компаній і трейдерів. Штаб-квартира компанії розташована в Бедфорді, штат Массачусетс. У компанії працюють більше 2,4 тис. співробітників по всьому світу.

Pearson - глобальна медіагрупа, базується в Лондоні. Pearson володіє зокрема діловою газетою Financial Times, інформаційно-аналітичним сервісом щодо злиття і поглинання Mergermarket, видавництвом Penguin.