ua en ru

Іноземні інвестори готові протягом 2010 р. вкладати більше інвестицій в українську економіку, ніж в 2009 р., - експерт.

Іноземні інвестори готові протягом 2010 р. вкладати більше інвестицій в українську економіку, ніж в 2009 р., проте головною перепоною залишається макроекономічна нестабільність, непередбачуваність правового середовища, недоліки корпоративного управління і корупція. Про це в ході прес-конференції заявив виконавчий директор міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, передає кореспондент РБК-Україна.

«Наш фонд провів опитування серед провідних інвесторів україно-американського бізнес ради, а це найвпливовіші інвестори, які асоціюються з США і дані цього опитування свідчать, що більшість з них готові вкладати в найближчі 6 міс. свої гроші в економіку України. Так, 53,7% інвесторів дали позитивну відповідь про готовність інвестувати в українську економіку. І лише 22% відповіли, категорично ні, а 24,4% - не визначилися. В той же час, на 7% більше інвесторів, тобто 61% від опитаних, заявили про свою готовність інвестувати в економіку інших країн східної і центральної Європи, що говорить про те, що іноземні інвестори стурбовані низкою проблем», - сказав О.Устенко. «Недостатня лібералізація і надмірне регулювання бізнесу хвилює інвесторів менше», - додав він.

«За нашими прогнозами обсяг іноземних інвестицій в економіку України в поточному році буде близько 4-5 млрд дол. І в цьому контексті вкрай важливо, щоб програма приватизації запрацювала на практиці, тоді інвестиції підуть в реальний сектор економіки», - сказав він.