ua en ru

Інфраструктурні проекти будуть пріоритетом для нового парламенту,- Олександр Шепелєв

Дискусія про заходи щодо виходу на траєкторію стійкого економічного зростання повинна базуватися на розумінні проблем і перспектив економіки країни, вважає народний депутат України, член комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Олександр Шепелєв.

"Українська економіка в тій структурі, яка була до кризи 2008-2009 рр., довго існувати не зможе. Новій Верховній Раді потрібно вміло використовувати ситуацію, коли кореневі проблеми оголилися, як раз для структурної перебудови економіки. Очевидно, що високих цін на українську сировину і напівфабрикати - джерело нашого колишнього багатства - у найближчій перспективі не буде, тому що світова економіка затрималася в рецесії. Це наштовхує на думку про те, що ми повинні будувати виробництва з більш глибокою переробкою власної сировини і виходити на внутрішній та світовий ринки з продуктами більш високого ступеня переділу", - заявив народний депутат Олександр Шепелєв.

Структурна перебудова економіки України призведе до відмирання частини неефективних підприємств, а також посередників, які не давали додаткового продукту, а тільки впливали на зростання кінцевої ціни.

"Новий парламент повинен створити законодавчі умови для мобілізації ресурсів на реалізацію інфраструктурних проектів. Не можна відмовлятися від інвестицій в інфраструктурні проекти, навіть у жорстких бюджетних умовах. Цей напрямок може вирішити багато проблем: простимулює інвестиційний попит, створить більш ємний ринок праці", - упевнений народний депутат України, член комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Олександр Шепелєв.

Нагадаємо, Олександр Шепелєв балотується до Верховної Ради як кандидат по одномандатному виборчому округу №13 (Вінницька область).