ua en ru

Інформація в ЗМІ про відсутність прогресу в позові Януковича щодо санкцій ЄС є недостовірною, - Jha Llp

Повідомлення в українських ЗМІ про відсутність прогресу в позові екс-Президента Віктора Януковича проти санкцій ЄС не вірні. Про це йдеться в офіційному прес-релізі адвокатської компанії Joseph Hage Aaronson (Jha Llp).

В релізі компанії наголошується, що в українських ЗМІ з'явилися повідомлення, що стосуються прогресу справ про скасування санкцій ЄС, порушених Віктором Януковичем та його синами. ЗМІ стверджують, що ці повідомлення були випущені на основі заяв, імовірно зроблених "представником" Суду Європейського Союзу.

"Ці повідомлення стверджують, що, за словами представника, подача позовів англійською, а не французькою мовою, була помилкою з боку Віктора Януковича і його синів, і що це перешкоджає прогресу розгляду їх справ. Якщо така заява дійсно було зроблено представником Суду ЄС, хоча ми сподіваємося і віримо, що це не так, то ця заява є невірним, і ніколи не повинно було бути зроблено", - зазначили в адвокатській компанії Jha Llp.

У компанії підкреслили, що представникові Суду ЄС недоречно коментувати поточні справи. Більш того, зазначили в Jha Llp, Суд ЄС жодною мірою не дискримінує або не розглядає менш оперативно справи, в яких основною мовою справи обрано англійську мову (або будь-який інший дозволений), і було б неправильно в принципі, якщо б така дискримінація мала місце. "Стаття 35 діяли на момент подання позову Правил процедури прямо дозволяє вибір будь-якого з ряду європейських мов (включаючи англійську та французьку) заявником як мови, на якому може вестися справу. Суд ЄС дуже добре знайомий з усіма цими мовами, і цілком здатний вести справи на інших дозволених мовами настільки ж швидко, як і французькою мовою", - підкреслили в Jha Llp.

У релізі зазначається, що дане повідомлення є ще одним прикладом хибності повідомлень преси в Україні, які нібито засновані на витік інформації з європейських відомств.

"Це сприяє поєднанню помилкових уявлень про зміст і час розгляду клопотань щодо скасування санкцій проти Віктора Януковича. Для того, щоб виправити цю хибну картину і дозволити громадськості дізнатися, що насправді відбувається в цих справах, наша юридична фірма, ще до цього інциденту, направила від імені Януковича і його синів Раді Європейського Союзу та іншим відповідним адресатам листи з проханням дати згоду (до звернення в Суд) на доступ громадськості до всіх матеріалів їх позову про скасування санкцій, в тому числі доступ до всіх письмовими заявами сторін і ухвал Суду. Рада ЄС та інші відповідні сторони ще не відповіли на це прохання", - підкреслили в компанії.