ua en ru

Індійський оператор стільникового зв'язку Bharti Airtel придбав кувейтський Zain за 10,7 млрд дол.

Один з найбільших в Індії операторів стільникового зв'язку - компанія Bharti Airtel уклала сьогодні угоду з кувейтською Zain щодо купівлі африканських активів компанії величиною 10,7 млрд дол. З відповідною заявою виступили сьогодні представники Bharti Airtel, передає CNN. За оцінками експертів, данна покупка стала найбільш значним іноземним придбанням індійського оператора стільникового зв'язку.
За словами голови індійського гіганта Суніла Бхарті Міттала, купівля африканських активів "перетворить Bharti Airtel у по-справжньому глобальну телекомунікаційну компанію, що веде діяльність в 18 країнах світу". Разом з новими 42 млн абонентів стільникового зв'язку в Африці, що проживають в 15 країнах регіону, загальна кількість клієнтів Bharti Airtel тепер складає 179 млн людей, що живуть від африканського континенту до південних районів Азії.
Zain - група компаній (колишня назва - MTC), провідний постачальник послуг мобільного зв'язку на Близькому Сході та в Африці. Компанія була заснована в Кувейті в 1983 р. Компанія працює під торговою маркою Zain в Кувейті, Йорданії, Бахрейні та Судані. В Іраку компанія відома в даний час як MTC-ATHEER, в Лівані - як MTC-TOUCH і в 14 країнах Африки. Акції Zain розміщені на кувейтській фондовій біржі.