ua en ru

Індійські вчені заявили про створення вакцини від вірусу Зіку

Індійські вчені заявили про створення вакцини від вірусу Зіку Фото: лабораторія

Компанія розробила два типу вакцини, однак випробування на тваринах і людях можуть зайняти деякий час

Перша вакцина від вірусу Зіку, можливо, винайдена в Індії. Про винахід заявила компанія Bharat Biotech International Limited, розташована в місті Хайдерабад, передає телеканал NDTV.

"Що стосується вірусу Зіку, можливо, ми перша компанія в світі, що виробляє вакцини, яка подала заявку на патент на кандидатную вакцину близько дев'яти місяців тому", - сказав глава компанії Крішна Елла.

За його словами, компанія розробила два типи кандидатной вакцини, проте випробування на тваринах і людях можуть зайняти деякий час. Компанія вже звернулася за підтримкою до Індійського раді з медичних досліджень.

"Нас тільки що проінформували про кандидатной вакцину, яка є у Bharat Biotech. Ми досліджуємо її з наукової точки зору, а також оцінимо доцільність її просування. Це хороший приклад продукту, виробленого в рамках компанії Make in India", - вважає глава Індійського ради по медичним дослідженням Соумья Сваминатхан.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я допустила, що число заражень вірусом Зіку у країнах Південної та Північної Америки може досягти трьох-чотирьох мільйонів, включаючи 1,5 мільйона випадків у Бразилії.

Вірус Зіку призводить до народження дітей з мікроцефалією. Такі діти народжуються з дуже маленькою головою і вмирають відразу після народження або мають серйозні порушення в розвитку.

На сьогоднішній день не існує ні лікування, ні вакцини від вірусу Зіку. Найкращий спосіб попередити її захистити себе від укусів комарів.