ua en ru

В Індії поліція застрелила 12 демонстрантів

В Індії поліція застрелила 12 демонстрантів Ілюстративне фото (twitter.com-rvelkumar)

Індійська поліція застосувала силу проти демонстрантів

Індійська поліція розстріляла демонстрантів, які виступали за закриття забруднюючої повітря заводу. Про це повідомляє німецьке видання DW.

Згідно з інформацією видання було вбито щонайменше 12 осіб.

Зокрема, стало відомо, що поліція в місті Тутікорін в штаті Тамілнад на півдні Індії відкрила вогонь по демонстрантах, які вимагали закриття фабрики по виробництву міді, яка, на їх думку, забруднює повітря.

В результаті вогню, відкритого поліцією у вівторок, 22 травня, по протестувальниках, загинуло 12 осіб. "У нас є підтвердження того, що 12 людей загинули під час поліцейського обстрілу. Ми побоюємося, що число жертв може зрости", - повідомив один з офіцерів поліції в місті Ченааи, який є адміністративним центром штату, пишуть ЗМІ.

До трагедії демонстранти кілька годин поспіль закликали до закриття фабрики, яка належить британської гірничодобувної компанії Vedanta Resources. Протестувальники увірвалися в місцеву адміністрацію та підпалили її, після того, як їм було відмовлено в дозволі на проведення мітингу на фабриці. Інший поліцейський повідомив, що під час заворушень, що тривали чотири години, було спалено понад 110 автомобілів.

Правоохоронці намагалися зупинити демонстрантів за допомогою кийків і сльозогінного газу, але їм це не вдалося. Після цього був відкритий вогонь. В результаті зіткнень постраждали 20 поліцейських.

Протести проти заводу тривали кілька місяців. Вони активізувалися після того, як компанія Vedanta Resources, яка належить індійському мільярдерові, але управляється з Лондона, вирішила розширити виробництво.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, у 2017 році в Індії на електростанції стався вибух, було зафіксовано 18 загиблих і десятки потерпілих.