ua en ru

Індекс споживчої довіри в Японії в лютому 2010 р. виріс на 0,8 пункту.

Індекс споживчої довіри в Японії в лютому 2010 р. в порівнянні з січнем 2010 р. виріс на 0,8 пункту і склав 39,8 пункту. Таку інформацію опублікував сьогодні Інститут економічних і соціальних досліджень уряду Японії. У січні 2010 р. цей показник склав 39,0 пункту, в грудні 2009 р. - 37,6 пункту.
Індекс споживчої довіри складається Інститутом економічних і соціальних досліджень уряду Японії. Дослідження проводиться 15 числа кожного місяця шляхом телефонного опитування 6,720 тис. домогосподарств країни. Вибірка здійснюється довільним чином з 47,8 млн домогосподарств країни.
Під час опитування респондентів просять охарактеризувати стан їхнього домогосподарства, очікування зміни цін і споживче сприйняття. Зокрема, опитувані оцінюють за шкалою від одного до п'яти свій загальний рівень життя, зростання зарплати, працевлаштованість, а також бажання купувати товари тривалого користування. Респондентів також просять аналогічним чином оцінити перспективи в зазначених сферах на найближчі півроку. За сукупністю відповідей складається індекс споживчої довіри. Значення індексу нижче 50 пунктів свідчить про споживчий песимізм.