ua en ru

Ігор Прасолов: Від РФ не надходило підтвердження про зміст в українській кондитерської продукції токсичних речовин

Підтвердження про вміст у продукції «Рошен» якихось токсичних речовин не надходило, заявив на брифінгу в п'ятницю міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов. Він також сказав, що Україна і Росія змогли домовитися про дозвіл проблеми поставок української кондитерської продукції в РФ.

«Ми знайшли взаєморозуміння з російською стороною. Перше - створено робочу групу, яка займатиметься питаннями, пов'язаними з харчовою продукцією з України. Друге - буде проведена акредитація кількох українських лабораторій для того, щоб український товар проходив експертизу до того, як він перетне український кордон з Росією. Третє - було досягнуто домовленості про те, що російська сторона проведе інспекцію українських підприємств», - повідомив Прасолов.

Також, за словами міністра, російська сторона акредитує кількох українських лабораторій. «Росія офіційно визнає до п'яти лабораторій. І якщо лабораторія видає сертифікат якості, то цей товар спокійно перетинає українсько-російський кордон, приймається в російських магазинах і так далі», - пояснив він.

За його словами, російська сторона підтвердила невідповідність вмісту української кондитерської продукції заявленому на етикетках складом. Сказати, що саме не влаштовувало російську сторону в українських солодощах поки складно, оскільки офіційних документів Москва поки ще не надала, але, як запевнив Прасолов, як тільки буде отримано офіційний документ, українська сторона готова до активних дій.

Нагадаємо, що інформація про заборону з'явилася в пресі близько двох тижнів, і українська сторона відразу ж відреагувала на ситуацію: в Росію було направлено лист за підписом міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова, за дорученням першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова оперативно створена робоча група, яку очолив Ігор Прасолов і до якої входить також міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.