ua en ru

ІДІЛ взяв на себе відповідальність за теракт в Тунісі

ІДІЛ взяв на себе відповідальність за теракт в Тунісі Фото: теракт в Тунисе

У зв'язку з терактом в Тунісі місцева влада планує протягом тижня закрити 80 мечетей

Міжнародна терористична організація "Ісламська держава" (ІДІЛ) взяла на себе відповідальність за теракт в Тунісі, жертвами якого стали 39 осіб. Про це повідомляє повідомляє Reuters з посиланням на Twitter організації.

"Наш брат, солдат Халіфату Абу Йехія аль-Каруни, досяг своєї мети в готелі Imperial, незважаючи на заходи безпеки", - йдеться в повідомленні ІДІЛ.

Крім того, організація повідомила, що метою атаки терориста був "бордель", а в ході теракту він убив 40 "невірних".

Нагадаємо, теракт в Тунісі стався 26 червня. Спочатку повідомлялося, що двоє терористів вчинили напад на готель в місті Сус, де вони підірвавши кілька гранат, розстріляли туристів. Однак, як пізніше з'ясувалося, терорист був один.

"Міністр оборони Тунісу Рафік Челлі, повідомив, що терорист був один. Міністр уточнив, що нападник не був знайомий правоохоронним органам і не значився в списку потенційних джихадистів. Це був туніський студент, одягнений в чорні шорти і чорну футболку. Він ховав автомат Калашникова в пляжній парасолі, перш ніж відкрити стрілянину по відпочиваючих на пляжі. Згодом терорист був убитий поліцією Тунісу", - повідомляє Reuters.

Крім того, повідомляється, що у зв'язку з терактом в Тунісі місцева влада планує протягом тижня закрити 80 мечетей, які залишаються за межами державного контролю за підбурювання до насильства.