ua en ru

ІДІЛ взяв на себе відповідальність за серію терактів в Брюсселі

ІДІЛ взяв на себе відповідальність за серію терактів в Брюсселі Фото: вибух в аеропорту Брюсселя

Про це повідомляють курдські ЗМІ

Терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за серію терактів в Брюсселі (Бельгія) сьогодні, 22 березня 2016 року. Про це повідомляє видання WND, посилаючись на інформацію курдських ЗМІ.

В даний час ця інформація не підтверджується службами розвідки.

Однак європейські експерти з безпеки схиляються до аналогічної версії.

"Експерти в області безпеки і ведучий міністр уряду Європи також припускають, що ІДІЛ винна в злочинах в Брюсселі", - зазначає видання.

Відзначається, що напад стався через чотири дні після того, як Салах Абдеслам був заарештований в бельгійській столиці. За словами аналітиків, вибухи в Брюсселі можуть бути помстою за цей арешт. Їх також могли здійснити зі страху, що затриманий може розкрити плани про майбутні атаки.

Нагадаємо, в причетності до терактів, які сталися сьогодні, 22 березня, в Брюсселі (Бельгія) підозрюють бойовиків терористичного угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Сьогодні вранці в аеропорту "Завентем" і на станції метро Маальбек сталися теракти. Два вибухи прогриміли в аеропорту в залі вильотів у стійки American Airlines, а пізніше ще один вибух прогримів на станції метро біля інститутів Євросоюзу.

Повідомлялося, що число жертв в результаті вибуху на станції метро Маальбек зросла до 15 осіб.

Пізніше стало відомо, що на станції метро Площа Шумана також стався вибух.