ua en ru

IFC може розглянути можливість фінансування будівництва окружної дороги в Києві

IFC може розглянути можливість фінансування будівництва окружної дороги в Києві. Про це сьогодні повідомив голова регіонального представництва IFC в Україні, Росії та Білорусі Руфат Алімарданов під час IV Українського інвестиційного форуму, передає кореспондент РБК-Україна.

Він розповів, що IFC готова брати участь у проектах державно-приватного партнерства.

"Ми розглядаємо такі можливості - це звичайно довгострокові проекти. Зокрема ми обговорюємо можливість, зараз ми на початковому етапі вивчення залучення інвесторів до державно-приватного партнерства для розвитку частини окружної дороги в Києві. Поки що цей проект знаходиться на початковому етапі вивчення, якщо результати покажуть, що проект цікавий для потенційних інвесторів, то як один із проектів ми можемо його розглядати, це насправді один із перших проектів, ми відкриті і до інших проектів, впершу чергу в галузі інфраструктури", - розповів Алімарданов.

Він додав, що результати, щодо потенційної вартості проекту будуть відомі за кілька місяців. Нагадаємо, що IFC є консультантом уряду по проекту окружної дороги в Києві.

"Після вивчення буде сформована приблизна вартість проекту, приблизні параметри, яка необхідна роль і участь зі сторони державних органів, а яка участь потенційних інвесторів, після того почнеться дискусія з потенційними інвесторами і можна буде побачити, хто зацікавлений в яких розмірах", - додав Алімарданов.