ua en ru

І.Васюник: Всі чотири українських міста зможуть вчасно підготуватись до Євро-2012.

Всі чотири українських міста зможуть вчасно підготуватись до Євро-2012. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, 23 листопада на засіданні наглядової ради УЄФА він "відповідально заявив перед експертами", що всі чотири міста спроможні вчасно і в повній мірі підготуватись до Євро-2012. "Це може стати базовою позитивною інформацією для рішення виконкому УЄФА, яке буде прийнято 11 грудня щодо підтвердження трьох українських міст як господарів турніру, а також підтвердження Києва, як міста, що проведе фінал турніру", - зазначив І.Васюник.

Крім цього, він повідомив, що найбільшого прогресу Україна досягла у підготовці аеропортів. "Ми в позитивному сенсі вийшли з критичної зони не реалізації проектів у будівництві нових терміналів у Донецьку і Львові. Щодо будівництва терміналу D у Києві, то можу повідомити, що його зведення уже вийшли з критичної зони. І терміни відставання надолужені", - зазначив І.Васюник.
Також він заявив, що готелі в Україні будуються у кожному місті. "Важливою подією було прийняття рішення щодо залучення до прийняття гостей турніру міст-сателітів тих міст, що прийматимуть Євро. Це в тому числі, на мою думку, має заспокоїти керівництво УЄФА в плані забезпечення Україною готельною інфраструктурою", - зазначив І.Васюник.