ua en ru

І.Васюник: Уряд до 10 грудня ц.р. прийме рішення про фінансування на I квартал 2010 р. об'єктів для Євро-2012.

Віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник повідомив, що до кінця 2009 р. уряд прийме рішення про авансоване фінансування на I квартал 2010 р. основних інфраструктурних об'єктів для Євро-2012. Про це на сьогоднішній на прес-конференції повідомив віце-прем'єр-міністр України Іван Васюник, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, для УЄФА найбільшим ризиком в успішній реалізації проекту Євро-2012 є "ризик стабільного фінансування". "Саме тому уряд поінформував керівництво УЄФА, і зокрема (Президента УЄФА) Мішеля Платіні, що ще до 10 грудня прийме рішення про авансоване фінансування основних інфраструктурних об'єктів. Це єдиний крок, що дасть можливість убезпечити фінансування цих об'єктів від будь-якого непередбачуваного перебігу подій. Думаю, що відповідне рішення буде прийнято на найближчих засіданнях уряду... Це близько 1 млрд грн" , - зазначив І.Васюник.
За його словами, джерело цього фінансування - це кошти, вилучені від реалізації цінних паперів урядом на спеціальних аукціонах до Євро-2012. "Крім цього, ми трохи притримали фінансування інших програм, зокрема закупівлю певного медичного обладнання, програму формування системи повідомлення про надзвичайні ситуації. Але зазначу, що в наступні два роки ці програми неодмінно будуть реалізовані", - зазначив І.Васюник.
Також він зазначив, що основні кошти будуть направлені на такі важливі об'єкти як аеропорти, стадіони, дороги.