ua en ru

І.Попов: Сьогодні останній термін для Інституту нацстратегії, щоб підготувати звіт процесу всенародного обговорення Конституції України.

Сьогодні останній термін для Інституту національної стратегії, щоб підготувати звіт процесу всенародного обговорення Конституції України. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив постійний представник Президента України у ВР Ігор Попов, передає кореспондент РБК-Україна. "Проект Конституції буде оновлений і сьогодні останній термін для Інституту національної стратегії, щоб підготувати звіт процесу всенародного обговорення цього документу. Цей звіт буде доповідатися Президенту і Секретаріат внесе відповідні зміни до документу, а потім внесе його в парламент", - сказав він.

При цьому, відповідаючи на питання, як Президент зможе розпустити раду, якщо протягом 100 днів документ не буде розглянутий, він сказав, В.Ющенко це зможе зробити виключно відповідно до Конституції і її вимог.

Нагадаємо, 11 грудня 2009 р. В.Ющенко заявив, що в разі неухвалення Верховною Радою України протягом 100 днів нової Конституції України повноваження парламенту будуть достроково припинені. "Якщо протягом 100 днів Верховна Рада не дасть Україні нової Конституції, її повноваження будуть достроково припинені. Позачергові вибори відбудуться з одночасним референдумом щодо ухвалення Основного закону держави", - сказав Президент.