ua en ru

І.Черкаський очолив Раду з питань дослідження методів та тенденцій у відмиванні брудних коштів при уряді.

Кабінет Міністрів України утворив Раду з питань дослідження методів та тенденцій у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванні тероризму. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відповідне рішення затверджене постановою уряду від 6 січня 2010 р. №25.

Очолив Раду голова Державного комітету фінансового моніторингу України Ігор Черкаський. Також, до складу Ради увійшли представники Мінекономіки, Мін'юста, ГоловКРУ, ДПА, Держфінпослуг, АМКУ, Держказначейства та низки інших державних органів.

Основними завданнями Ради є сприяння забезпеченню координації дій органів виконавчої влади у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму; вивчення проблемних питань, пов'язаних з реалізацією державної політики у цій сфері та підготовка пропозицій щодо шляхів їх вирішення.

Рада має право одержувати в установленому порядку від органів виконавчої влади, інших державних органів, підприємств, установ та організацій необхідну статистичну, довідкову та іншу інформацію про їх діяльність у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму; запрошувати на свої засідання представників органів виконавчої влади, інших державних органів, підприємств, установ та організацій для обговорення проблемних питань, що виникають під час здійснення заходів щодо виявлення методів і тенденцій у цій сфері; залучати до участі у своїй роботі спеціалістів органів виконавчої влади, інших державних органів, підприємств, установ, організацій, закладів освіти (за погодженням з їх керівниками), іноземних фахівців і представників засобів масової інформації (за згодою), основна або тематична діяльність яких пов'язана з проблемами боротьби з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванням тероризму тощо.