ua en ru

І.Алієв погрозив застосувати військову силу для повернення контролю над Нагірним Карабахом.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв погрозив застосувати військову силу для повернення контролю над Нагірним Карабахом, передає Associated Press. За словами азербайджанського лідера, найближчим часом він має намір провести переговори з вірменським лідером Сержем Саркисяном з питання карабахської проблеми.

І.Алієв попередив, що якщо ця зустріч не принесе результату, Азербайджан застосує збройні сили. За його словами, Баку виступає за мирне вирішення конфлікту, але не чекатиме його вічно.

Реакція вірменської сторони поки невідома.

Нагірний Карабах - регіон на Південному Кавказі, переважну більшість населення якого складають вірмени. З 1923 р. він входив на правах широкої автономії в Азербайджанську РСР.

У 1991 р. цей край оголосив про незалежність, проте Азербайджан спробував зберегти його в своєму складі за допомогою армії. Карабаху надала підтримку Вірменія. Почалася війна, в якої втрати з обох боків склали більше 30 тис. людей. В результаті Азербайджан втратив контроль над Нагірним Карабахом, і була утворена Нагірно-Карабахська Республіка, незалежність якої, втім, не визнає жодна держава в світі.