ua en ru

І.Акімова: Введення в Україні другого рівня накопичувальної пенсійної системи можна очікувати не раніше 2013 р.

Введення в Україні другого рівня накопичувальної пенсійної системи можна очікувати не раніше 2013 р. Про це журналістам під час брифінгу заявила перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

«Можна прогнозувати тільки початок реалізації другого етапу накопичувальної пенсійної системи. Це буде не раніше ніж через 2 роки. Я хочу зазначити, що і консолідована і накопичувальна системи діятимуть разом довгий час. Адже нам треба чітко визначитися, з якого віку включити людей в накопичувальну систему. Буде це 40 або 45 років або може інший вік, це все ще обговорюється» - заявила І.Акімова.

Нагадаємо, що другий рівень впровадження накопичувальної пенсійної системи, згідно законам України, її обов'язкова наявність. Засоби цієї системи інвестуватимуться за спеціальними правилами з метою отримання інвестиційного доходу на користь застрахованих осіб. Накопичені в системі кошти належатимуть застрахованим особам, використовуватимуться для здійснення ними пенсійних виплат і успадковуватимуться спадкоємцями.