ua en ru

І.Акімова: Відновлення співпраці з МВФ дозволить Україні отримати фінансування інших міжнародних джерел.

Відновлення співпраці з МВФ дозволить Україні отримати фінансування інших міжнародних джерел. Про це на брифінгу заявила перший заступник глави Адміністрації Президента України постійний представник Президента в Кабміні Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

«Я маю на увазі ЄБРР і Світовий банк. Рівень цього фінансування знаходитиметься в межах 2 млрд дол. США», - зазначила І.Акімова.

Вона підкреслила, що в ході переговорів місія МВФ позитивно оцінила політичну ситуацію в Україні. «Приємним позитивним сигналом з боку місії МВФ було розуміння того, що наша співпраця не може закінчитися в рамках старої програми. Я маю на увазі у вересні 2010 р. і будуть знайдені і обговорені формати для його продовження можливо на наступні два роки», - підкреслила вона.

Вона додала, що 30 березня відбудеться чергове засідання за участю Кабміну, Адміністрації Президента і місії МВФ з обговорення аналізу експертів МВФ фінансово-економічної ситуації в країні.

«На основі цього аналізу вестиметься скоординована робота з підготовки проекту бюджету 2010 р.», - підкреслила І.Акімова.