ua en ru

Госпсуд відмовив у задоволенні позову "Оптіма Трейд" щодо визнання 0,5 млн грн штрафу недійсним.

Господарський суд міста Києва залишив без змін рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ), згідно з яким ТОВ "Оптіма Трейд" оштрафоване на 500 тис. грн за зловживання монопольним становищем на регіональному ринку пального у Сумській області. Про це повідомляє прес-служба АМКУ. Зокрема, 23 листопада цього року Господарський суд Києва відмовив у задоволенні позову ТОВ "Оптіма Трейд" щодо визнання рішення комітету недійсним.

Як відомо, ТОВ "Оптіма Трейд", зловживаючи монопольним становищем, встановлювало у лютому цього року необґрунтовані роздрібні ціни на бензини та дизельне пальне, які реалізовувалися у Сумській області через АЗС ТОВ "НК Альфа-Нафта", в особі філії № 15 - "Сумська". За результатами проведеного розслідування комітет прийняв у серпні цього року рішення про притягнення ТОВ "Оптіма Трейд" до відповідальності.

Крім того, в.о. голови АМКУ Олександр Мельниченко висловив сподівання на успішне завершення іншого судового процесу щодо ТОВ "Оптіма Трейд", на яке також накладений 1 млн грн штрафу за зловживання монопольним становищем на ринках роздрібної торгівлі бензинами та дизельним пальним у Дніпропетровській, Запорізькій та Черкаській областях.