ua en ru

Ходорковський: Після 2015 р. резерви нинішньої російської влади будуть вичерпані

Екс-глава "ЮКОС" Михайло Ходорковський, що знаходиться у виправній колонії в Сегежі, заявив про свої погляди на майбутнє Росії. На думку опального олігарха, якщо нинішній прем'єр Володимир Путін в березні 2012 р. знов стане Президентом, країну чекає застій.

"Хоча після 2015 р., коли резерви нинішньої влади (і фінансові, і репутаційні) будуть вичерпані, будь-яка криза може стати для неї останньою", - додав бізнесмен. В інтерв'ю фінському виданню Helsingin Salomat Ходорковський знов заявив про політичний підтекст "справи "ЮКОС".

"Політичні сили, що стоять за моїм засудженням, всім в Росії добре відомі і не викликають ніяких дискусій - це "силове крило" оточення Володимира Путіна. Якщо говорити про персоналії, то провідну роль зіграв Ігор Сечін", - сказав засуджений підприємець.

При цьому колишній керівник "ЮКОС" пояснив, що йому зрозумілі мотиви поведінки Європейського суду з прав людини, який не вважає доведеною політичну вмотивованість його затримання і арешту. "ЄСПЛ зацікавлений у позитивній взаємодії з російською владою, оскільки побоюється, що інакше вплив вирішень ЄСПЛ на ситуацію в РФ буде мінімальним", - вважає Ходорковський.