ua en ru

Ходорковський оголошений у федеральний розшук РФ як обвинувачений у вбивстві

Ходорковський оголошений у федеральний розшук РФ як обвинувачений у вбивстві Фото: Михайло Ходорковський

Ходорковського підозрюють у вбивстві мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова

Правоохоронні органи Росії оголосили у федеральний розшук колишнього главу НК "ЮКОС" Михайла Ходорковського, якого було заочно пред'явлено звинувачення у справі про вбивство мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова. Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на джерело.

За його даними, подальшими кроками Слідчого комітету РФ може бути оголошення Ходорковського в міжнародний розшук і клопотання про його заочний арешт.

Напередодні Ходорковський повідомив у своєму Twitter, що його батьку Борису вручили повістку на допит в Слідчий комітет.

Нагадаємо, Володимир Пєтухов був застрелений 26 червня 1998 року.

У 2005 року звинувачення у вбивстві Пєтухова було висунуто колишньому керівнику відділу внутрішньої економічної безпеки НК "ЮКОС" і екс-начальника відділу управління безпеки ВАТ банк "Менатеп" Олексію Пічугіну. Через два роки суд визнав його винним у злочині і засудив до довічного ув'язнення. У вироку зазначалося, що Пічугін організував вбивство Пєтухова, який намагався повернути в бюджет приховані ЮКОСом податки. Імен замовників вбивства Пєтухова у вироку названо не було.

У червні 2015 року в Слідчому комітеті РФ відновили розслідування справи Володимира Пєтухова і заявили, що підозрюють у причетності до злочину Михайла Ходорковського.