ua en ru

У Хмельницькому затримали чоловіка, який до смерті побив військового

У Хмельницькому затримали чоловіка, який до смерті побив військового Фото: поліція

Підозрюваний зустрів бійця АТО вночі і побив його

У Хмельницькому затримали 34-річного місцевого жителя, який до смерті побив військовослужбовця. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ НП України в Хмельницькій області.

В Хмельницькому затримали зловмисника, який до смерті побив військовослужбовця. Підозрюваним виявився 34-річний місцевий житель, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. Зараз він знаходиться під вартою", - йдеться в повідомленні.

Подія сталася близько 02:00 20 листопада. Підозрюваний разом з братом зустріли військового біля зупинки громадського транспорту, де розпивали спиртне. Військовий підійшов до братів і попросив цигарку. Вони розговорилися, незнайомець розповів, що брав участь у бойових діях в АТО.

Брати вирішили пригостити військового, але той відмовився і сказав, що сам може себе забезпечити, тільки потрібно зняти гроші з банківської картки. Всі троє попрямували до найближчого банкомату. Свою картку та пін-код боєць АТО передав підозрюваному. Той спробував зняти з готівку, але введений код не підтвердився. Як стверджує затриманий, військовий обурився і побив його, після чого намагався втекти, але він догнав і "дав здачі". Після цього підозрюваний і його брат пішли, залишивши свою жертву без допомоги на землі.

Тіло 34-річного потерпілого вранці знайшли медичні працівники. Експерти виявили у нього закриту черепно-мозкову травму, субарахноїдальний крововилив, набряк головного мозку, які призвели до смерті потерпілого. Особу підозрюваного допомогла встановити відеозапис з камери спостереження банкомату. Згодом, під час відпрацювання мікрорайону зловмисник був затриманий. Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Чоловікові вже оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 "Умисне тяжке тілесне ушкодження" Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років.

Нагадаємо, 16 листопада на території Рівненського військового полігону виявили мертвим 44-річного військового.