ua en ru

У "Хмельницькгазі" прокоментували підвищення ціни на газ для населення

ПАТ "Хмельницькгаз" прокоментував підвищення ціни на газ для населення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби компанії.

"Збільшивши ціну на газ для населення, уряд перерозподілив кошти виключно на користь компанії-монополіста НАК "Нафтогаз України", а газорозподільні підприємства, які безпосередньо цілодобово та безперебійно обслуговують мільйони українських споживачів, - залишив практично без фінансування. Таким чином, на підтримку, проведення круглорічних капремонтів, модернізації та цілого комплексу першочергових робіт на газотранспортній системі області, яка функціонує та збудована ще у 50-60 роках минулого століття, залишається мізер – усього 9,4%", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, зазначили у компанії, наблизивши ціну на газ до європейських стандартів, левова частка надходжень піде на користь монополіста НАК "Нафтогаз України", в той час, як газорозподільні компанії на свою мізерну частку мають утримувати в належному технічному стані газотранспортну систему, а також гарантувати споживачам безперебійність та безаварійність газопостачання.

"Нагальні потреби газорозподільних компаній, в т.ч. і ПАТ "Хмельницькгаз", вчергове залишаються без джерела фінансування, адже кошти з підвищення ціни не забезпечуватимуть такої необхідної підтримки зношеної газотранспортної системи Хмельниччини. Тому ціна європейська, а безпека газопостачання, на жаль, залишається занедбаною та поки що безперспективною", - заявили у прес-службі.

За даними "Хмельницькгазу", минулорічний опалювальний період практично перебував на межі зриву; із виділених на інвестпрограму 25 млн грн, компанія змогла освоїти лише 7 млн грн.