ua en ru

"Хмельницькгаз" закликає споживачів перевіряти стан вентиляційних систем своїх помешкань

З початку року, при проведенні планово-технічного обслуговування, спеціалістами ПАТ "Хмельницькгаз" припинене газопостачання майже 150 споживачам газу Хмельниччини через самовільне втручання в роботу димо-вентиляційної системи та відсутність тяги у помешканнях при роботі газового обладнання. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Підкреслюється, що відповідальність за справний стан димоходів та вентиляційних каналів у житлових будинках покладається на керівників житлово-експлуатаційних контор, у об’єднаннях співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) – на керівника об’єднання, у приватному секторі – на власників будинків.

"Хочу закликати усіх користувачів газу звернути особливу увагу на стан димо-вентиляційної системи своїх помешкань та систематично її перевіряти. Водночас, дотримуватися обов’язкових простих правил: тримати вікно (кватирку) постійно на провітрюванні, перед роботою приладів постійно перевіряти наявність тяги, слідкувати за справністю газових приладів, ні в якому разі не встановлювати примусову вентиляцію", - наголошує директор технічний компанії Олександр Лоб.

Зазначається, що газорозподільні компанії лише перевіряють наявність тяги у ДВК, а не їх технічний стан.