ua en ru

У Херсонській області виявили токсичні хімречовини у повітрі

У Херсонській області виявили токсичні хімречовини у повітрі Фото: Олег Слободян (УНІАН)

Про це вже проінформовані місцеві органи самоврядування, ДСНС та інші правоохоронні органи

У понеділок, 3 вересня, у Херсонській області виявили токсичні хімічні речовини в повітрі. Про це у Facebook повідомив представник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

Слободян повідомляє, що про це вже проінформовані місцеві органи самоврядування, ДСНС та інші правоохоронні органи. Також внесені зміни в організацію служби прикордонних нарядів, прикордонники в межах компетенції продовжують відстежувати ситуацію.

"Сьогодні близько 15 години, під час вимірювання хімічного складу повітря прикордонники Херсонського загону виявили наявність хімічних речовин у повітрі. Прилади показали перевищення вмісту хімічних речовин (токсичні промислові речовини)", - повідомив Слободян.

У Херсонській області виявили токсичні хімречовини у повітрі

Додамо, що в Криму назвали ймовірну причину викидів невідомої речовини. Зокрема, передбачається, що через тривалу посуху почав випаровуватися вміст кислотонакопителя, використовуваного філією ТОВ "Титанові інвестиції".

Нагадаємо, що сьогодні у Кривому Розі по вулиці Нікопольське шосе в Довгинцівському районі на підприємстві стався витік хлору, рятувальники його ліквідували, але є постраждала. Населені пункти в зону можливого хімічного забруднення не потрапляють.