ua en ru

В Херсонській обл. суд засудив військового до 2 років за випадкове вбивство товариша по службі

В Херсонській обл. суд засудив військового до 2 років за випадкове вбивство товариша по службі Фото: у Херсонській області засудили військового

Солдат необережні пострілом смертельно поранив іншого військового

У Херсонській області суд засудив до двох років позбавлення волі військовослужбовця однієї з військових частин Міністерства інфраструктури України, який в результаті необережного пострілу вбив свого товариша по службі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби військової прокуратури Південного регіону України.

"Каховським міськрайонним судом Херсонської області до 2 років позбавлення волі засуджено старшого солдата однієї з військових частин Міністерства інфраструктури України. Встановлено, що вказаний військовослужбовець під час відпрацювання практичних питань, пов'язаних з підготовкою до несення служби у варті, порушив правила поводження зі зброєю і в результаті необережного пострілу важко поранив іншого військового, який від отриманих травм помер у лікарні", - йдеться в повідомленні.

При винесенні вироку суд врахував пом'якшуючі обставини, а саме, активне сприяння з боку підсудного розкриттю злочину, його каяття і відшкодування матеріального збитку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 414 КК України, проводила і підтримувала державне обвинувачення у суді військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України.

Нагадаємо, з початку 2014 р. в Україні кількість небойових втрат становить 597 військовослужбовців.