ua en ru

У Херсоні військового засудили до 10 років в'язниці за вбивство цивільного

У Херсоні військового засудили до 10 років в'язниці за вбивство цивільного Фото: українські військові (mil.gov.ua)

Обвинувачений восени 2015 року в ході конфлікту накинувся з ножем на цивільного

Херсонський міський суд засудив до 10 років в'язниці військового, який восени 2015 року в готелі завдав цивільному удари ножем, внаслідок чого той помер. Про це йдеться в повідомленні військової прокуратури Південного регіону.

Повідомляється, що 37-річного солдата визнали винним у тому, що він в кінці жовтня 2015 року в готелі "Дніпровський", будучи у стані алкогольного сп'яніння, наніс удари ножем цивільному в область шиї, потилиці і правої кисті. Тілесні ушкодження виявилися несумісними з життям, в результаті чого потерпілий помер. Звинувачення вимагало призначити йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

"Суд, погодившись з думкою громадського обвинувача щодо кваліфікації дій обвинуваченого, визнав останього винним у вчиненні злочину та призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Крім того, обвинуваченого зобов'язали відшкодувати моральну шкоду родині потерпілого в сумі 200 000 гривень", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі до 13 років в'язниці засудили чоловіка, який підірвав залізничні колії на території області. Інцидент з підривом залізниці стався в квітні 2015 року.