ua en ru

У Харківській області затримали телефонного "мінера"

У Харківській області затримали телефонного "мінера" Фото: поліція (facebook.com odesapolice)

Зловмисник заявив про мінування поліцейської ділянки

В Харківській області поліція затримала чоловіка, який повідомив правоохоронців про замінування поліцейської дільниці. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Зловмисник повідомив службу 102 про те, що він заклав гранату під відділ поліції. Працівники вибухотехнічного управління обласної поліції провели ретельний огляд приміщення відділу поліції і прилеглу територію. В результаті перевірки жодних вибухових пристроїв виявлено не було.

Начальник Зміївського відділу поліції Кирило Щербінський повідомив, що в ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особу зловмисника та його місцезнаходження. В ході огляду будинку 65-річного чоловіка було виявлено та вилучено телефон, з якого він дзвонив в поліцію, предмет, схожий на гранату, і два патрони. Речові докази вилучені та направлені на експертизу.

Проти правопорушника відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 6 років позбавлення волі. Чоловік затриманий.

altaltaltaltalt
Фото: затримання (прес-служба Нацполіції)

Нагадаємо, раніше за тиждень співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією затримали трьох анонімів, які повідомляли про замінування в Києві.