Харківська прокуратура оскаржила оренду землі біля Печенізького водосховища

Суд Вовчанського району Харківської області задовольнив скаргу прокурора, визнав недійсним договір оренди та зобов'язав орендаря знести самовільно побудовані будівлі в рекреаційній зоні біля Печенізького водосховища. Про це повідомила прес-служба прокуратури Харківської області.

"У 2013 році (орендар) біля свого домоволодіння в селищі Старий Салтів отримав в оренду землю для облаштування зони відпочинку - зведення човнової станції, альтанок. Однак обгородив територію парканом, загородивши доступ до водосховища. Розширивши свої "володіння", він незаконно побудував на цій території капітальну лазню", - повідомив прокурор району Володимир Іванов.

Рішення суду ще не вступило в силу, поки його можна оскаржити.

Навколо Печенізького водосховища протяжністю св. 20 км від Печеніги-Мартове до Старого Салтово-Рубіжне розташований ряд туристичних баз і будинків відпочинку, а також дач і володінь високопоставлених чиновників і комерсантів Харкова. За винятком незначних ділянок, по стороні Мартове-Рубіжне всі безкоштовні ділянки пляжів повністю або частково перекриті власниками для доступу місцевих жителів і туристів.

Нагадаємо, прокуратура Київського району р. Харкова розпочала кримінальне провадження стосовно посадових осіб міського управління Держземагентства, які незаконно погодили передачу 9 га землі у приватну власність житлового кооперативу.

Харківська прокуратура оскаржила оренду землі біля Печенізького водосховища

Харківська прокуратура оскаржила оренду землі біля Печенізького водосховища