ua en ru

Під Харковом у зоопарку мавпи напали на чоловіка

Під Харковом у зоопарку мавпи напали на чоловіка Фото: "Фельдман Екопарк" (feldman-ecopark.com)

У прес-службі екопарку заявили, що чоловік порушив правила безпеки і посадові інструкції

Під Харковом у контактному зоопарку "Фельдман Екопарк" мавпи напали на чоловіка. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Харківській області у Facebook.

"51-річного чоловіка доставлено до відділення політравми лікарні швидкої невідкладної допомоги міста Харкова з рваними ранами на тілі. На теперішній час стан його здоровья стабільний", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вчора, 28 вересня 2017 року, близько 11:30 чоловік, працівник зоопарку, зайшов у клітку з мавпами, щоб погодувати їх, а тварини накинулись на нього.

"В результаті нападу у потерпілого травматичним шляхом ампутована права вушна раковина та декілька пальців рук. Наразі вирішується питання щодо внесення події до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.271 (порушення вимог законодавства про охорону праці) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

#Поліція_Харківщини Дергачівські поліцейські встановлюють обставини травмування працівника зоопарку (ФОТО) 51-річного чо...

Опубліковано Поліція Харківщини 28 вересня 2017 р.

Разом з тим, у прес-службі екопарку зазначають, що "працівник по догляду за тваринами самостійно увійшов у вольєр з мавпами, щоб їх погодувати, грубо порушивши правила безпеки і посадові інструкції". Відзначається, що за інструкцією співробітники повинні заходити у вольєр з тваринами удвох.

"Коли кілька мавп почали сваритися через ласий шматок, співробітник самостійно спробував їх розборонити. В результаті його непрофесійних дії конфлікт тільки посилився, і чоловік отримав травми", - пояснюють поведінку тварин в прес-службі парку.

Як зазначається, тварини в результаті інциденту не постраждали, вони знаходяться в зимовому приміщенні, в яке відвідувачі не мають доступу. Ніяких відхилень у їх подальшій поведінці виявлено не було.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у центральній частині Таїланду почастішали випадки нападу диких слонів на вантажівки, які перевозять фрукти.