ua en ru

У Харкові чоловік погрожував підірвати житловий будинок

У Харкові чоловік погрожував підірвати житловий будинок Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Крім того, зловмисник з вікна власної квартири кинув сигнальну ракету

У Харкові поліція затримала чоловіка, який з вікна власної квартири кинув сигнальну ракету і погрожував підірвати будинок. Про це повідомляє пресс-служба поліції Харківської області.

Повідомляється, що вчора 8 листопада о 14:53 в поліцію надійшло повідомлення про те, що під припаркованим автомобілем житель району виявив невідомий пристрій. На місце події негайно виїхали керівники та слідчо-оперативна група Київського відділу поліції. За адресою поліцейські встановили, що 38-річний житель будинку на вулиці Астрономічній з вікна кинув сигнальну ракету, попередньо привівши її в дію. За словами дружини, чоловік зловживає спиртними напоями і наркотичними засобами.

"Коли поліцейські прибули за адресою, правопорушник закрився в квартирі, відкрив газ і став погрожувати, що підірве будинок. Мешканців будинку поліцейські евакуювали. В результаті події ніхто не постраждав. 38-річного чоловіка спецназ затримав "Корд", - йдеться повідомленні поліції

Як розповів начальник Київського відділу поліції міста Харкова Олександр Коцар, в будинку чоловіка співробітники поліції виявили 4 шприца з рідиною бурого кольору, близько кг насіння маку, три пляшки з рідиною з характерним запахом ацетону. Біля будинку експерти вибухо-технічного управління вилучили корпус РСП 30 і обвуглені металеві елементи.

Зазначено, що інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадаємо, 8 листопада в Херсонській області на залізничній станції Чонгар виявили авіабомбу, рух поїздів призупинено.