ua en ru

У Харкові в метро затримали учасника АТО з гранатою

У Харкові в метро затримали учасника АТО з гранатою Фото: у харківському метро затримали учасника АТО з гранатою

Затриманому загрожує до 7 років позбавлення волі

Поліція затримала в харківському метро учасника антитерористичної операції (АТО) на Донбасі, у якого з собою була граната. Про це йдеться в повідомленні прес-служби поліції Харківської області.

Повідомляється, що інцидент стався близько 10:00.

"Старший лейтенант батальйону поліції особливого призначення вранці повертався додому після добового чергування. Серед пасажирів він помітив чоловіка, який переклав предмет, схожий на боєприпас, з однієї кишені в іншу. Поліцейський простежив за підозрілим громадянином до місця, де його можна було затримати без шкоди для оточуючих. Для допомоги він покликав співробітників батальйону поліції з охорони метрополітену. Разом вони затримали підозрюваного та вилучили гранату", - йдеться в повідомленні.


Також у поліції зазначили, що підозрюваний брав участь у бойових діях у зоні АТО. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадаємо, Порошенко обіцяє відправити бригаду швидкого реагування НГУ на Донбас.