ua en ru

У Харкові затримали групу поліцейських за знущання над затриманими

У Харкові затримали групу поліцейських за знущання над затриманими Ілюстративне фото (facebook.comKyivOperativ)

Також встановлено факти отримання хабарів підозрюваними

Прокуратура Харківської області викрила групу працівників Національної поліції, які підозрюються в знущаннях над затриманими та отриманні хабарів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу прокуратури області.

Як повідомив начальник управління прокуратури області Іван Тарасов, Поліцейським інкримінуються скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 365 і ч. 3 ст. 368 КК України (перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, яке супроводжувалося насильством, одержання службовою особою неправомірної вигоди з використанням службового становища, за попередньою змовою групою осіб).

Так, в липні 2018 року поліцейські несли службу на станції метро "Південний вокзал". Патрульні, побачивши чоловіка в стані алкогольного сп'яніння, підійшли до нього з'ясувати ситуацію.

"Чоловік намагався пояснити, що повертається з роботи додому і випив пляшку пива. Однак правоохоронців така відповідь не задовольнила, і його силою затягнули в поліцейську кімнату. Один з підозрюваних збив потерпілого з ніг спеціальним прийомом, від чого останній втратив свідомість. Коли чоловік прийшов в себе, інший патрульний завдав йому кілька ударів в голову", - повідомили в прокуратурі.

Крім того, іншому доставленому в поліцейську кімнату поліцейські розбили об голову стілець, били ногами і руками по тулубу та голові.

Також слідством задокументовано принаймні два епізоди отримання неправомірної вигоди. В обох випадках схема була приблизно однаковою. Зокрема, поліцейські підходили до жінок, які виглядали як приїжджі (з валізами, тільки зійшли з поїзда, розпитували дорогу і т.п.), і під приводом перевірки документів починали з'ясовувати, з якою метою прибули до Харкова. Потім запрошували їх у поліцейські кімнати, де починали розповідати про порушення закону, лякали складанням протоколу про адміністративну відповідальність, обшукували особисті речі.

Правоохоронців затримали під час одержання неправомірної вигоди. В даний час трьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою.

*Обережно, на відео є насильницькі дії Прокуратура Харківської області повідомила про підозри у скоєнні службових...

Опубліковано Ларисою Сарган П'ятниця, 5 жовтня 2018 р.

Нагадаємо, Мукачівська місцева прокуратура почала кримінальне провадження за фактом побитті 20 липня співробітниками поліції двох місцевих жителів.