ua en ru

Халед Машаль переобраний головою "Хамас" на наступні 4 роки

Халед Машаль переобраний головою "Хамас" на наступні 4 роки. Про це повідомляє телеканал Al Arabiya з посиланням на високопоставлених членів організації, які попросили зберегти їх анонімність. Зустріч "Хамас" проходила в Каїрі.

"Глави "Хамас" вибрали Машаля", - повідомило джерело.

Раніше сам Машаль стверджував, що не буде балотуватися на новий термін. Крім того, за неофіційними даними, його кандидатура зустріла опір з боку глав "Хамас" в секторі Газа. Однак, за словами одного з інсайдерів, "події" арабської весни "змусили "Хамас" вибрати Машаля, який надав рухові індивідуальне обличчя і володіє налагодженими зв'язками в арабському світі".

Вибори глави "Хамас" здійснюються об'єднанням лідерів організації - Радою Шура - в якому, як вважають, перебувають близько 60 осіб. Вибори глави "Хамас" були безальтернативними.

"Хамас" складається з 4 гілок - осередків в секторі Газа, на Західному березі р. Іордан, прихильників організації "у вигнанні" і ув'язнених в ізраїльських в'язницях. Кожна група обирає своїх представників до Ради Шура, яка потім вибирає політичне бюро, яке приймає найважливіші рішення. Вибори Машаля в Каїрі пройшли саме в рамках політичного бюро.

Машаль очолює "Хамас" з 1996 р.

Читайте також: Нетаньяху сформував коаліційний уряд в Ізраїлі