ua en ru

Губернатор Сумської обл. доручив вимірювати температуру тіла особам, що перетинають кордон з РФ.

Голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Лаврик дав доручення головному санітарному лікареві області В'ячеславу Псарьову ввести додаткові заходи епідемічної безпеки на міжнародних і місцевих пунктах пропуску, які включатимуть вимірювання температури тіла електронними термометрами. Про це він повідомив сьогодні в ході відвідин санітарного поста міжнародного пункту пропуску "Юнаківка", передає кореспондент РБК-Україна. Він відзначив, що співробітники пункту пропуску дотримуються масочного режиму і проводять дезинфекційну обробку.

Люди, що перетинають кордон з українського боку, зараз не проходять медичний огляд, з ними лише спілкується представник санепідстанції. В той же час, в Російській Федерації здійснюється вимірювання температури тіла електронними термометрами. Аналогічний режим губернатор доручив ввести і на сумському кордоні.

Прес-секретар Сумського прикордонного загону Олександр Шишка повідомив РБК-Україна, що обмежень на кордоні з Росією на даний момент немає. На сумському кордоні медики прикордонслужби цілодобово перевіряють стан здоров'я в першу чергу самих прикордонників. Людям, що мають ознаки захворювання, рекомендують звернутися до лікарні. У разі потреби медики надають допомогу на місці.

О.Шишка повідомив, що особлива увага приділяється людям, прибулим з країн з високим рівнем епідемії. Крім того, посилений контроль за дотриманням прикордонного режиму в населених пунктах, розташованих безпосередньо біля кордону. "Проводяться профілактичні заходи", - уточнив він.

Нагадаємо, з 8 листопада 2009 р. Словаччина обмежила прикордонне сполучення з Україною через активне розповсюдження епідемії грипу на території нашої держави: закритий пункт пропуску "Убля" в Закарпатській області, на іншому пункті обмежено пішохідне сполучення.