ua en ru

Губернатор Полтавської обл. В.Асадчев вважає доцільним кроком скорочення на 20% штату держадміністрацій.

Ініціатива Адміністрації Президента зі скорочення 20% чиновників по всій вертикалі виконавчої влади цілком виправдана в умовах кризи. Про це сьогодні заявив голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Асадчев, передає кореспондент РБК-Україна.
«У цивілізованих країнах першим кроком під час кризи є скорочення управлінського апарату. Ми зверталися з цією пропозицією до уряду (Кабмін визначає штатний розклад держадміністрацій), але Юлія Тимошенко нас не послухала. Замість цього вона скоротила витрати, пов'язані з безпосередньою роботою органів виконавчої влади, що значною мірою ускладнило процес оперативного управління», - повідомив В.Асадчев.
Він вважає, що штат адміністрацій можна скоротити на 20-30%. Але при цьому губернатор також пропонує скоротити апарат представницьких органів, які теж фінансуються за рахунок бюджету і в окремих випадках за чисельністю вже досягають рівня апарату адміністрацій.
Напередодні губернатор Запорізької обл. Олександр Старух заявив, що вважає ініціативу глави Адміністрації Президента Сергія Льовочкіна щодо скорочення штату у держадміністраціях в корені помилковою.
Також нагадаємо, що В.Асадчев обіцяв подати у відставку разом з закінченням президентського терміну Віктора Ющенка, але потім відмовився від такого вчинку.