ua en ru

Губернатор Донецької обл. призначить І.Коваля своїм заступником із підготовки до Євро-2012.

Голова Донецької обласної державної адміністрації (ОДА) Анатолій Близнюк планує призначити Ігоря Коваля заступником голови ОДА з питань підготовки до Євро-2012. Про це він заявив сьогодні на прес-конференції.

"Я сьогодні дав команду готувати документи для призначення на посаду Коваля Ігоря Георгійовича", - сказав А.Близнюк.

Він зауважив, що Донецьк готовий на 100% до проведення групових матчів.

"Проблематичним залишається розміщення під час чвертьфіналу й півфіналу, коли до нас захочуть приїхати представники Італії, Франції і інших країн. ... Ми повинні будемо людям надати нормальні умови для проживання, готелі. І саме у цьому питанні критичним для нас є не підготовка аеропорту, а наявність достатньої кількості 4-х і 5-ти зіркових готелів", - зазначив А.Близнюк.

Він виступає за надання будівельникам готелів, інвесторам преференцій, "тому що в умовах кризи будувати їх не вигідно".

Губернатор нагадав, що пропонував ідеологію будівництва олімпійського села. "Після проведення чемпіонату держава б прийняла рішення або продати дане житло, або передати молодим родинам", - сказав А.Близнюк.

Голова Донецької ОДА заявив, що Мішель Платіні був дуже задоволений після відвідування стадіону "Донбас Арена".

"Ознайомився він і з початком будівництва аеровокзального комплексу, він також розуміє, що на це потрібен певний час і за щучим велінням ніхто нам його не дасть. Це процес. Ми знаємо свої завдання і переформатуємо всю нашу роботу під створення єдиного проекту - Донбасс-Євро-2012. Буде створена єдина команда з управління даним проектом", - запевнив А.Близнюк.