ua en ru

Група "Норд" очікує зниження виручки за підсумками 2009 р. на 17% - до 2,1 млрд грн.

Група «Норд» очікує зниження виручки за підсумками 2009 р. на 17% - до 2,1 млрд грн. Про це повідомив на конференції почесний президент групи Валентин Ландик, передає кореспондент РБК-Україна. «Зниження продажів викликане падінням попиту на нашу основну продукцію - побутові холодильники. Через припинення кредитування люди менше купуюь побутової техніки», - зазначив він.

За його словами, падіння продажів відбулося на основному ринку, де реалізація скоротилася на 40%. На європейському ринку продажі в грошовому виразі виросли на 120% - через низький курс гривні. На внутрішньому ринку «Норд» збільшив частку на 85% - до 20%, проте, як зазначив В.Ландик, обсяги ринку значно нижчі, ніж в 2008 р.

Він очікує, що Росія може ввести 25% митний збір на імпорт з України після створення Митного союзу з Казахстаном і Білоруссю (середина 2010 р.). Тому компанія розвиває виробництво холодильників на території Росії. «Два місяці тому ми відкрили в м.Матвєєв Курган в Ростовській обл. завод з виробництва холодильного устаткування. Планований річний обсяг першої черги виробництва торгового устаткування 35 тис. одиниць, але вже через декілька років очікується 100 тис. торгового холодильного устаткування і 250 тис. побутових приладів. У перспективі виробництво газових плит, бойлерів та іншого устаткування», - зазначив В.Ландик.

Група «Норд» - інтегроване науково-виробниче об'єднання машинобудівних заводів і організацій з річним обігом понад 1 млрд. дол. Компанія виготовляє холодильні прилади з 1963 р.