ua en ru

У Гройсмана звинуватили Тимошенко у маніпулюванні цифрами

У Гройсмана звинуватили Тимошенко у маніпулюванні цифрами Фото: Юлія Тимошенко

Прес-секретар прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, директор департаменту інформації та комунікацій із громадськістю КМУ Дмитро Столярчук звинуватив лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко у маніпулюванні цифрами. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Про зарплати в Уряді. Чергова маніпуляція з боку популістів. Перш за все хочу розстроїти любителів конспірології, що по...

Опубліковано Dmytro Stoliarchuk 1 листопад 2016 р.

"Перш за все хочу розстроїти любителів конспірології, що постанова КМУ №493 від 27 липня 2016 року, якою визначаються посадові оклади керівників окремих державних органів та інших посадових осіб, не є таємною і знаходиться у відкритому доступі на Урядовому порталі з часу її прийняття", - зазначив він.

За словами Столярчука, постанову прийнято на виконання закону України «Про державну службу», одним з авторів і ідеологів якого є також депутат від "Батьківщини" Альона Шкрум, яка доповідала цей закон з трибуни парламенту. Він додав, що цей закон було підтримано, у тому числі депутатами фракції "Батьківщина".

"Щодо зарплати прем’єр-міністра - то за минулий місяць вона склала 35 тис. грн до оподаткування. Фактично прем’єр-міністр отримав на руки 28175 грн. Наскільки це велика сума? Для порівняння середньомісячна зарплата прем’єр-міністра Юлії Тимошенко в 2008 році складала 31 357,6 грн. В перерахунку на нинішній курс це становило би більше 160 тис. грн, що практично в 5 разів більше тієї зарплати, яку отримує прем’єр-міністр зараз", - пише Столярчук.

"Я абсолютно не проти того, щоб чесні і ефективні держслужбовці отримували гідну заробітну платню, - я проти перекручувань, до яких вдаються популісти, які маніпулюють цифрами, а через цифри – людьми", - резюмував він.