ua en ru

Гройсман поклав провину за теракт під Радою на організаторів мітингу

Гройсман поклав провину за теракт під Радою на організаторів мітингу Фото: Володимир Гройсман

Гройсман закликав негайно розслідувати інцидент

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман поклав провину за сьогоднішній теракт під Радою на організаторів мітингу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби парламенту.

"Я вважаю, що повну відповідальність за те, що сталося, несуть не тільки ті, хто кинув гранату в мирних правоохоронців, але й ті, хто їх сюди привів, хто закликав до непокори, і які повинні нести політичну відповідальність за те, що сьогодні сталося", - заявив Гройсман.

Спікер Ради також зажадав негайного розслідування інциденту. "Я як голова парламенту вимагаю від правоохоронців негайно знайти винних, заарештувати і покарати кожного з них, а політичні діячі, які призвели до цього, повинні взяти на себе всю повноту відповідальності", - сказав він.

"Ми все зробимо для того, щоб не дати нікому всередині країни вирішити другий фронт війни. Це може бути вигідно тільки ворогам України. Тим, хто управляється з Кремля, хто спокій змінює на терор. Таким людям в Україні не місце", - підкреслив Гройсман.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради сьогодні, 31 серпня, після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалис я сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім під Радою пролунало ряд вибухів, була кинута бойова граната. Раніше в МВС повідомили, що 90 осіб постраждали, один боєць Нацгвардії помер від поранення. В ході заворушень також постраждали журналісти, зокрема представник французького ЗМІ.