ua en ru

Гройсман не бачить жодних перешкод для отримання наступного траншу МВФ

Гройсман не бачить жодних перешкод для отримання наступного траншу МВФ Фото: Володимир Гройсман розповів про співпрацю з МВФ

Прем'єр з оптимізмом дивиться на продовження співпраці України з Фондом

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що на сьогодні в Україні немає жодних перешкод для отримання наступного траншу від Міжнародного валютного фонду. Про це він сказав в інтерв'ю Reuters.

За словами глави уряду, під час візиту останньої місії МВФ "ми провели конструктивну і відверту розмову про проблеми, і знайшли спільну мову, що дозволяє нам рухатися далі".

"Я не бачу нічого, що могло б перешкодити нам отримати (наступний транш - ред.). Із оптимізмом дивлюся на продовження нашої співпраці з МВФ", - повідомив Гройсман.


"Нам необхідно забезпечити макроекономічну стабільність. Це вимагає боротьбу з корупцією за допомогою дерегуляції, приватизації та ефективної судової системи", - пояснив прем’єр.

Він також додав, що Україна найближчим часом може розраховувати на отримання кредиту в розмірі 500 мільйонів доларів від Світового банку, щоб купити газ на певних умовах, що стосуються в тому числі підвищення ефективності управління в НАК "Нафтогаз України".

Нагадаємо, президент Петро Порошенко взяв участь у засіданні регіональної групи МВФ та Світового банку, яке вперше відбувається в Україні.